Loading...

Fényes Szabolcs – Te szeress legalább – szerzői est dalokkal –

plakat - kisebb

                       Tisztelt olvasó, kedves néző!

Tavaly, Fényes Szabolcs születésének 100. évfordulója kapcsán tartott ünnepi előadás után, együtt üldögéltünk a Sétáló utca egyik teraszán Nemlaha György barátommal, amikor a Fényes jogutódok, asztalukhoz invitáltak és elbeszélgettünk a szép és méltó megemlékezésről. Közösen Gyurival felvetettük, hogy az M.M. Pódium keretében szívesen készítünk egy vidékjáró „Fényes estet“. Ezáltal nem csak Nagyváradon, de a Partiumban is emlékezünk és emlékeztetünk városunk neves szülöttjére.

Vázolva elképzelésünket, hogy az élettörténetre felfűzve idéznénk fel dalaiból sokrétű munkásságából, gondolataiból, interjúiból néhányat, a Fényes család, (az örökösök) egyöntetűen kijelentették, hogy ehhez ők azzal járulnak hozzá, hogy lemondanak jogdíjigényükről, hiszen tudják, hogy egy ilyen előadás létrehozása önmagában sem kis feladat.

Megköszönve a nagyvonalú felajánlást, hamarosan hozzá is láttunk az anyag összegyűjtéséhez, de az előzőleg felvállalt teendők azt tették lehetővé, hogy a hatalmas összegyűjtött anyag a 101. évfordulóra kovácsolódott előadássá. A rengeteg dal hangszerelése, betanulása, a koreográfiák elkészítése, gyakorlása több hónapot vett igénybe. A főállású munkatársak mellett a produkcióra szerződtettünk táncosokat. Végül 2013 április 6-án Nagyszántón mutattuk be az előadást „Te szeress legalább” címmel.

Az összekötő szövegek arra szolgálnak, hogy bemutassuk Fényes Szabolcs életét, felidézzük hangját, zongorajátékát, és persze arra is szolgálnak, hogy az előadók átöltözhessenek. Az eddigi tapasztalat azt bizonyította, hogy nem dolgoztunk hiába és a fényes sikereket, melyek egy életen át kísérték őt immár nekünk is örömet jelentenek. Nem csak ünnepeltetjük műsorunkban Fényes Szabolcsot, de nagy örömünkre szolgál, hogy mi is ünnepelünk, ünnepelhetünk önökkel.

 Meleg Vilmos