Loading...

Kabaré 30

Kabaré 30Avagy a magyar kabaré kezdete

Tisztelt olvasó, kedves néző!

Abba a múlt század elei kedves, közvetlen, tiszta világba már elvezettük nézőinket, az operettek kapcsán. Most a világot meghódító kabaré adta az ötletet, hogy búvárkodjunk a kezdetek első harminc éve körül és mutassuk meg nézőinknek, az utókornak, hogy mit tapasztaltunk. Tisztelettel jelentem, hogy büszkék lehetünk elődeinkre, hiszen ők világszinten művelték a szórakoztatást, a zeneszerzést, az  irodalmat és mindent ami a színházzal kapcsolatos. Olyan színészekkel dolgozott a kabaré kitalálója Nagy Endre, akik reggel megkapták a szövegkönyvet és este bemutatták a jelenetet, vagy elénekelték a kuplét.

Az utókornak, nekünk az a dolgunk, hogy emlékezzünk a kor lagnagyobb művészeire, az alkotókra, a háttérben dolgozókra és mindazokra akik erkölcsi vagy anyagi támogatásukkal létrehozták a varázslatot, a kabarét.

Önök, kedves nézők, azzal, hogy megvásárolták a színházjegyet és eljöttek az előadásunkra, támogatják társulatunk áldozatos munkáját és betekintést nyerhetnek a kabaré 1910-es, 20-as, 30-as évébe.