Loading...

Gyermektábort szervezett az M. M. Pódium

Művészeti tábort szervezett az elmúlt héten gyermekeknek az M. M. Pódium Kulturális Egyesület a biharpüspöki székhelyén.

Már több évre visszatekintő hagyománya van a tábornak, amelyek általában a nyári vakáció első, majd később szeptemberben, az iskolakezdés előtti napokban szoktak zajlani.

Meleg Attila egyesületi elnök portálunknak arról számolt be, hogy lazításképpen olyan, művészetekkel kapcsolatos feladatokat hajtottak végre, melyekre aztán egész nyáron szívesen visszaemlékezhetnek, illetve a szülőknek is ötleteket adtak. Dísztárgyakat ugyanis máshol és máskor is lehet csinálni, akárcsak kézműveskedni. Természetesen jobban fókuszáltak a báboknak és maszkoknak a készítésére, illetve közös játékok is voltak, próbálták egyengetni a gyermekek ízlésvilágát, viselkedéskultúráját. Az egyke vagy unatkozó gyermekek társakra találtak a táborban, kellemesen töltötték az időt egymás társaságában, s remélhetőleg maradandók lesznek a kialakult barátságok.

Reggel egy könnyed tornával kezdték a napot, majd az „alkotóháznak” nevezett sátorban készültek a csodálatos munkák, hiszen a tehetség nem életkorfüggő. A szervezők hagyták kibontakozni az ügyes kezű gyermekeket, legyen szó grafikáról, festésről, gyöngyfűzésről vagy hajtogatásról. A déli ebéd után pedig „emésztős társasjátékokat” játszottak, vagyis olyanokat, amelyek nem igényeltek komolyabb fizikai megterhelést. A padláson „játékbarlang” működött, és közben az asztali bábszínházak társulatai is összeálltak. A kilenc gyermek ugyanis három csoportra osztva egy-egy színdarabbal is készült: a barátságról szóló szövegeket ők írták, és állították nem színpadra, hanem asztalra a saját maguk által készített bábfigurákkal. A táborzáró ünnepségen emellett a szülőknek egy kiállítás keretében bemutatták a munkáikat is, az óriássárkányt, a díszleteket és hengerbábokat.

Ciucur Losonczi Antonius

Forrás: erdon.ro