Loading...

Petőfi Sándorra emlékeztek

Nagyvárad- Szerda délután a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében tartott Bolond Istók című előadásával Petőfi Sándorra emlékezett az M. M. Pódium Színház társulata. Jó bemutatónak bizonyult.

Nem szokványos zenés-prózai előadással- vagyis jelentősebb költeményeinek elszavalásával vagy felolvasásával- emlékeztek szerda délután az M. M. Pódium Színház társulatának tagjai szerda délután a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében Petőfi Sándorra abból az alkalomból, hogy az idén volt halálának 165. évfordulója, és ez jó húzásnak bizonyult a részükről. Szellemesen egy elképzelt életképbe (a költő lemondva a színészetről, hazalátogat, és kibékülve édesapjával, jókedvűen elújságolja családjának szerkesztősegéd mivoltát), és azon belül egy újabb történetbe (Bolond Istók) ágyazták a lényeget úgy, hogy közben könnyed vidámsággal olyan őszinte és tiszta emberi értékeknek és érzéseknek a fontosságát emelték ki, mint a boldogságkeresés, a szerelem, a hit és a remény. A megfelelő versek kiválasztásával, és a szereplők szájába adott sorokkal egy kerek történet állt össze, mely fikciós jellege ellenére elhitette a közönséggel, hogy így is történhettek volna a cselekmények akár a valóságban is.

Szereplők

Petrovicsné és a dajka szerepében Molnár Júlia volt látható, Petrovicsot és az öreget Meleg Attila, a lányt Kuti Tímea, Istvánt és Istókot Miklósik Gellért, Petőfi Sándort, az apát és a zenészt pedig Kádas Ferenc személyesítette meg.
Az előadás díszletét Lajtos Éva, a zenei alapot Veres László készítette, a szöveget Petőfi költeményeit, dallá vált verseit és néhány régi magyar népdalt felhasználva, írta, illetve az előadást rendezte Meleg Vilmos, aki mesélőként is részt vett részt a produkcióban.

Ciucur Losonczi Antonius

Forrás: Erdon